Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

Car driving through a city during autumn

Gume za sve sezone: dubina gaznog sloja, zakoni o gumama i kad je potrebno promijeniti gume

 

Brze činjenice: ključne stvari koje trebate znati o gumama za sve sezone, sigurnosti i zakonima o gumama

  • Prikladnost guma za sve sezone ovisi o klimi u kojoj živite
  • Gume su dizajnirane za vožnju tijekom cijele godine u umjerenim/blagim klimatskim uvjetima
  • Continentalove gume za sve sezone u skladu su sa zakonima o gumama većine država. Kako bi se dokazala usklađenost, simbol 3PMS nalazi se na bočnim stranama gume. Međutim, kako biste spriječili kazne i zadržali sigurnost, uvijek je najbolje provjeriti lokalne zakone o zimskim gumama.
  • Redovito provjeravajte dubinu gaznog sloja gume za sve sezone kako biste održali optimalno prianjanje i sigurnost


Bilo da razmišljate o kupnji ili ste već vlasnik guma za sve sezone, morate znati neke važne stvari o njima kad je riječ o sigurnosti, dubini gaznog sloja i zakonskim zahtjevima. Ovaj će članak istražiti svaki od ovih čimbenika kako biste bili dobro informirani kad je u pitanju posjedovanje guma za sve sezone. Hajdemo na posao!

Kad trebate postaviti gume za sve sezone?

Gume za sve sezone možete postaviti u bilo koje vrijeme jer su osmišljene za vožnju tijekom cijele godine u umjerenim klimatskim uvjetima. Continentalove gume za sve sezone dizajnirane su tako da osiguravaju dojmljivo prianjanje u ljetnim i zimskim uvjetima uz dobre performanse kočenja na suhim i mokrim cestama, kao i po bljuzgavici. Također osiguravaju vrhunsku kilometražu i učinkovitost u vožnji.

Ako živite u umjerenoj klimi i nikad se ne morate susresti s teškim zimskim ili ekstremnim ljetnim uvjetima, posjedovanje guma za sve sezone odličan je izbor jer nude vrhunske performanse tijekom cijele godine i veću udobnost za vozače.

Što definira umjerenu klimu kad je u pitanju posjedovanje guma?

Car driving through a city in the snow

Umjerena klima je ona u kojoj temperatura rijetko padne ispod nule. Područje u kojem će se vozač povremeno susresti s teškim uvjetima vožnje kao što su jak snijeg, led i ekstremna hladnoća.

Ako se susrećete s teškim zimskim uvjetima s ledom i snijegom, onda su sezonske gume bolji izbor. Zimske gume se inače upotrebljavaju između listopada i travnja, ljetne od travnja do rujna.

Važno je zapamtiti da su ljetne i zimske gume posebno dizajnirane za specifične i često ekstremne vremenske uvjete, dok su gume za sve sezone svestrane. Ako niste sigurni u odabir pravih guma, obratite se lokalnom prodavaču za savjet.

NAJBOLJE GUME ZA SVE SEZONE ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TIJEKOM CIJELE GODINE

Dojmljivi rezultati testiranja govore za sebe. Continentalove nagrađivane gume imaju sjajne rezultate u nepristranim industrijskim testiranjima i mogu zadovoljiti vaše potrebe za gumama tijekom cijele godine. Izaberite!


Upoznajte svoje lokalne zakone o gumama

Continentalove gume za sve sezone ponosno prikazuju simbol 3PMS na bočnoj stijenci što upućuje na to da su prikladne za vožnju zimi i da su u skladu sa zakonima o gumama u većini zemalja. To znači da nećete morati mijenjati gume za sve sezone u zimskim mjesecima. Međutim, isplati se još jedanput provjeriti specifične zahtjeve za mjesto u kojem živite ili u koje planirate putovati. Pogledajte lokalne zakone o zimskim gumama kako biste izbjegli kazne i osigurali sigurnost.

Važnost dubine gaznog sloja guma za sve sezone

Person checking their tire tread using a tread depth gauge

Gume čine bitnu vezu između vozila i ceste. To je ono što čini gazni sloj guma za sve sezone iznimno važnim. Gazni sloj prianja o cestu tijekom vožnje. Stoga ako nije dovoljno dubok, vozilo neće prianjati i neće trpjeti dulje vrijeme kočenja; dok plitki urezi gaznog sloja otežavaju kontrolu vozila u mokrim vremenskim uvjetima i povećavaju šanse za akvaplaning.

Iz sigurnosnih razloga Continental toplo preporučuje provjeru dubine gaznog sloja jedanput mjesečno. Da biste to učinili, pogledajte pokazatelje istrošenosti gaznog sloja skrivene između ureza na gumama ili upotrijebite mjerač dubine gaznog sloja.