Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Continentalovi partneri u Global NCAP kampanji ‘Zaustavite sudare’

18/08/2015
  • Chassis & Safety i Tire Divisions (Šasija i sigurnost te Odjel guma) pridružili su se kampanji za povećanje sigurnosti putem standardne opreme koja uključuje najnoviju tehnologiju, posebno kod malih automobila
  • Global NCAP (Novi program procjene automobila) je međunarodna krovna organizacija, smještena u Londonu, kao dio devet NCAP organizacija širom svijeta koje provjeravaju sigurnost novih automobila za potrebe kupaca
  • Informacijska kampanja čiji je zadatak istaknuti važnost ESC-a (Elektronska kontrola brzine), Autonomous Emergency Braking-a (Autonomno kočenje u nuždi) te ABS-a za motocikle, kao i ispravnog pritiska u gumi te dubine gaznog sloja
  • Službeni početak kampanje upriličit će se promotivnim događanjem sredinom studenog u Brazilu za veliki broj političkih vođa, predstavnika medija i voditelja voznog parka u tvrtkama

The Chassis & Safety i Tire Divisions, kao dio Continentala, vodećeg međunarodnog dobavljača automobilske opreme i proizvođača guma, sudjeluju kao partner u kampanji Global NCAP-a pod nazivom “Zaustavite sudare”, inicijativi Global NCAP-a, krovne organizacije NCAP-a smještenog u Londonu, za ispitivanje sigurnosti novih automobila. Organizacije ANCAP, Asean NCAP, China NCAP, Euro NCAP, Japan NCAP, Korea NCAP, Latin NCAP i NCAP SAD te Insurance Institute for Highway Safety (IIHS – Institut za sigurnost na autoputima), definiraju standarde koje vozila moraju zadovoljiti kako bi stekli najvišu kategoriju sigurnosti od pet zvjezdica. Temeljni uvjeti za stjecanje tog ranga u Europi su sustavi za izbjegavanje i ublažavanje sudara, kao što su sustavi zaštite odraslih i djece u automobilu, sustavi za zaštitu pješaka te sustavi za pomoć kao što su Elektronska kontrola stabilnosti (ESC),  Sustavi za autonomno kočenje u nuždi (AEBS), te sustavi za Adaptivnu kontrolu polagane vožnje (ACC).

New content item

“Već godinama slijedimo našu dugoročnu strategiju ‘Vizija nule’. Uvođenjem inovacija te neprestanom doradom i poboljšanjima naših komponenata i sustava igramo vodeću ulogu u nastojanjima da poboljšamo sigurnost na cesti. Prema našem viđenju ‘Vizije nule’ se sastoji od tri uzastopne faze: izbjegavanje svake prometne nesreće je od najviše važnosti, a zatim smanjenje broja povreda na nulu. Ako uopće nema više nesreća, znači da smo ispunili našu ‘Viziju nule’,” kaže Frank Jourdan, član Upravnog odbora Continentala AG i Predsjednik odjela Chassis & Safety Division. “S obzirom da su pojasevi za sjedišta, ESC, sustavi za praćenje pritiska u gumama (TPMS) te AEBS postali obavezni za gospodarska vozila, značajno je pao ukupni broj prometnih nesreća s tragičnim ishodom, broj povrijeđenih te broj nesreća uopće. Pritom treba istaknuti da je danak od 1.2 milijuna ljudi godišnje koji pogibaju na cestama šokantno visok te da nije prihvatljiv. Moramo učiniti zajednički napor kako bismo te brojke smanjili.”

“Izuzetno nam je drago što možemo biti partner Continentala u ovoj novoj inicijativi kojom se promoviraju sustavi za izbjegavanje sudara te za sigurnost gume. Kako bi se postigao cilj Ujedinjenih naroda da se do 2020. godine na pola smanji broj prometnih nesreća s tragičnim ishodom, trebamo snažno promovirati opremanje automobila sustavima ESC, AEBS, a motocikle ABS sustavima, posebice u zemljama Azije i Latinske Amerike koje se ubrzano motoriziraju. Naša kampanja ima za cilj podići svijest o tim tehnologijama koje spašavaju život. Ako uspijemo ubrzati njihovu upotrebu, brže ćemo napredovati prema svijetu koji ima sve manje prometnih nesreća,” izjavio je David Ward, Generalni sekretar Global NCAP-a.


Tijekom kampanje ‘Zaustavite sudare’, Global NCAP i njegovi partneri, uključujući Continental, održavat će pokazne vježbe kako bi podigli svijest o prednostima koje donose sigurnosne tehnologije koje se već proizvode u velikim razmjerima te kako bi se potaknula njihova upotreba kod malih automobila, a također i kod kompaktnih vozila.

U regionalnom smislu fokus će biti na gusto naseljenim zemljama u razvoju, gdje se prodaje veliki broj vozila u tim segmentima. Što se tiče tehnologije vozila, fokus će biti na ESC, AEBS i ABS za motocikle, dok će se u pogledu guma istaknuti važnost adekvatnog pritiska u gumi te dubine gaznog sloja.

Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, član Odbora direktora Continentala i voditelj Odjela guma.  

“Gume su jedina dodirna točka vozila s cestom. Sve sile koje se prenose na cestu prelaze putem otiska koji nije veći od dopisnice. U kritičnoj situaciji guma je ta koja određuje može li se vozilo zaustaviti na vrijeme, ili ostaje li sigurno na svojoj stazi u zavoju. Upravo radi toga želimo informirati što je više moguće vozača širom svijeta o dobrobitima za sigurnost pri korištenju visokotehnoloških guma napumpanih na pravilan pritisak te s adekvatnom dubinom gaznog sloja,” kaže Nikolai Setzer, član Upravnog odbora Continentala AG i Predsjednik Odjela guma. “Od sada ćemo Continentalov premium brend koji je orijentiran na tehnologiju, još više usmjeravati na dugoročni cilj ‘Vizija nule’ tj. na područje u kojem Continental kao kompanija ima položaj u kojem može profitirati od sinergija u širokom portfelju sigurnosnih tehnologija."


Continental očekuje da će se događanja s pokaznim vježbama ‘Zaustavite sudare’ održavati dva puta godišnje u zemljama kao što je Kina, Indija, Malezija i Meksiko, sa svrhom podizanja svijesti o najnovijim sigurnosnim sustavima i temama koje se odnose na gume. Cilj je postići daljnje značajno poboljšanje u globalnoj sigurnosti na cesti te daljnje kontinuirano smanjenje broja prometnih nesreća s tragičnim ishodom, broja povreda i nesreća općenito.


Kampanja Global NCAP-a ‘Zaustavite sudare’ službeno će započeti pokaznom vožnjom 18. studenog 2015. godine kako bi koincidirala s 2. globalnom konferencijom na visokoj razini o sigurnosti na cesti.  Moto tog sastanka svjetskih političkih vođa, voditelja voznog parka te predstavnika medija bit će ‘Vrijeme je za rezultate’. ‘Zaustavite sudare’ će provoditi svoju kampanju putem mrežnih stranica www.stopthecrash.org koje će služiti kao glavno mjesto kontakta, te putem ostalih platformi uključujući #stopthecrash hashtag na online platformama i platformama društvenih mreža, kao što su  Twitter, Instagram i YouTube.

Kontakt
Alexander Bahlmann
Alexander Bahlmann

Head of Media & Public Relations

Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2615

+49 (0) 511 938 2455

Kontakt
Klaus Engelhart
Klaus Engelhart

Press Spokesman Passenger and Light Truck / Two-Wheel Tires

Continental AG l Divison Tires

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455