Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Continentalova guma PremiumContact 6 osvojila je dvije međunarodne afirmirane nagrade za dizajn

12/07/2017
PremiumContact 6 30° Web 2000px
  • Continentalova ljetna guma za automobile srednje i luksuzne klase, osvojila je  nagradu IF Design Award za 2017. godinu te nagradu za dizajn crvena točka 2017. 

Novoj ljetnoj gumi, PremiumContact 6, gumi za automobile srednje i luksuzne klase dodijeljene su dvije međunarodno renomirane nagade za dizajn. Ocjenjivački sudovi za obje nagrade,  IF Design Award 2017 i nagrade za dizajn crvena točka 2017., odali su priznanje ovoj Continentalovoj  gumi za njen posebno atraktivan dizajn. Continentalov dizajner guma, Ulrich Behr, koji je bio uključen u razvoj ove nove gume, rekao je, “Naravno, izuzetno nam je drago zbog ove obje nagrade. Kad se razmišlja o modernom dizajnu gume, prva misao obično je usmjerena na uzorak gazne površine. To je vrlo važan aspekt, s obzirom da on treba zadovoljiti sve veća očekivanja u pogledu sigurnosti gume te karakteristika udobnosti i upravljanja. No, dizajn bočne stijenke također igra vrlo važnu ulogu. Bočna stijenka ne samo da nosi informacije koje su korisniku potrebne, od kojih je većina obavezna prema zakonu, već kroz jezik njenog dizajna ona također pomaže gumi dati njen vlastiti identitet, koji opet mora biti u skladu s obiteljskim izgledom različitih linija proizvoda.”  Ove dvije nagrade za dizajn spadaju u red svjetski najprestižnijih priznanja za industrijski dizajn. One ciljano nagrađuju kvalitete dizajna koje zapravo idu u korist krajnjeg korisnika. U oba slučaja, dobitnike nagrada odabire povjerenstvo sastavljeno od neovisnih međunarodnih stručnjaka. 

iF_DesignAward2017red_l_RGB

U pogledu njenih karakteristika performansa, guma PremiumContact 6 od samog početka također ispisuje pozitivne naslove u tiskovinama. Između ostalog, pobijedila je na testu ljetnih guma časopisa AutoBild s najkraćim kočionim putem na mokrim i suhim cestama, izbivši na čelo ispred 51 takmaca. Također joj je dodijeljena nagrada “Eko šampion”, čime je naglašena ravnoteža između karakteristika gume koje se odnose na sigurnost i njene performanse u pogledu utjecaja na okoliš, što se odražava u otporu kotrljanja i kilometraži na najvišoj mogućoj tehnološkoj razini.  

PD2017_RD_line_RGB
Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39