Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Časopis Tire Technology International proglasio je Continental najboljim proizvođačem guma 2017. godine

16/02/2017
  • Povjerenstvo koje se sastoji od stručnjaka visokog kalibra dodijelilo je priznanje ovom proizvođaču guma za izuzetne investicije na području istraživanja i razvoja, testiranja i proizvodne opreme
  • Vizija 2025 o dugoročnoj strategiji rasta potakla je impresivan broj inovacijskih projekata i projekata izvrsnosti 2016. godine
  • Tri faktora pokazala su se odlučujućima: Centar za tehnologije visokih performansa, prirodna guma iz korijena maslačka te enormno povećanje kapaciteta
Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, član Odbora direktora Continentala i voditelj Odjela guma.  

Sinoć je na Expou tehnologija guma 2017., koji je održan u Hanoveru od 14. do 16. veljače, Continentalu dodijeljena nagrada pod nazivom Proizvođač guma godine, koju dodjeljuje časopis “Tire Technology International”, a koja je po prvi puta dodijeljena 2008. godine. Ovom nagradom  povjerenstvo koje se sastoji od 27 stručnjaka visokog kalibra, uključujući stručnjake iz Europe, Japana, Indije i Sjedinjenih američkih država, dodijelilo je nagradu za investicije koje je Continental započeo tijekom proteklih dvanaest mjeseci. “Vrlo smo uzbuđeni zbog ove nagrade jer ona iskazuje visoko mišljenje o nekoliko tehnoloških projekata i inovacija koje smo već realizirali, neprestano radeći u okviru naše Vizije 2025 o dugoročnoj strategiji rasta,” rekao je Nikolai Setzer, član odbora direktora Continentala AG, koji je zadužen za korporativnu nabavu, a također je voditelj Odjela guma, ovog četvrtog po veličini na svijetu proizvođača guma, čija prodaja je veća od 10 milijardi Eura. “Biti nagrađen kao najinovativniji proizvođač guma istovremeno predstavlja visoku motivaciju za naš tim u cijelom svijetu, koji sad broji više od 50,000 zaposlenika, kako bi nastavili ovim putem, korak po korak.”

Među Continentalovim inovacijama koje su impresionirale suce, bilo je otvorenje Tehnološkog centra za postizanje visokih performansa 2016. godine u Korbachu u Njemačkoj; projekt Taraxagum, koji uključuje osnivanje istraživačkog centra u Anklamu u Njemačkoj, za industrijsku proizvodnju prirodne gume iz korijena maslačka; i proizvodnja prve kamionske gume s gaznom površinom od gume maslačka. Suci su također spomenuli najavu izgradnje centra za istraživanje i razvoj poljoprivrednih guma u Lousadou u Portugalu, te proširenje aktivnosti proizvodnje Continentalovih guma za kamione u Otrokovicama u Republici Češkoj.

U ime Continentala nagradu je primio Oliver Schramm

“Potrošači svih vrsta guma, od guma ultra visokih performansa pa sve do poljoprivrednih guma, na tržištima od Europe do Kine, osjetit će dobrobiti Continentalovog posebnog angažmana na investiranju u istraživanje i razvoj, testiranje i proizvodnju u proteklih 12 mjeseci. Čestitke našem Proizvođaču guma godine!” kaže Graham Heeps, urednik časopisa Tire Technology International i predsjedavajući prosudbenog povjerenstva. Ova godišnja nagrada za inovacije i izvrsnost nagrađuje posebno pametne ideje kao i marljiv rad koji je unešen u dizajn gume i u proizvodnu industriju. Kandidate nominiraju čitatelji časopisa Tire Technology International ili pak njihovu kandidaturu ističe vijeće urednika. Nakon toga neovisno stručno povjerenstvo glasuje te odabire pobjednike. 

Započnite

U kontekstu svoje Vizije 2025, još od 2011. Continental je već investirao više od 3 milijarde Eura u izgradnju novih proizvodnih pogona u Hefei (Kina), Kalugi (Rusija) te u Sumteru (Južna Karolina/ SAD). Od tog ukupnog iznosa 350 milijuna Eura godišnje investirano je u proširenje postojećih pogona ove korporacije širom svijeta. Uz izgradnju Continentalovog jedinstvenog Automatiziranog unutarnjeg analizatora kočenja (AIBA) te Contidrom terena za testiranje, otvorenje pogona Tehnološkog centra za postizanje visokih performansa (HPTC) u Korbachu u Njemačkoj privuklo je popriličnu pažnju. Putem pametnog umrežavanja svih postrojenja za proizvodnju, HPTC generira nova otkrića doslovce u realnom vremenu. S njima se zatim upoznaju svi proizvodni pogoni širom svijeta kako bi se potakla daljnja usavršavanja u pogledu efikasnosti i učinkovitosti. 2016. godine po prvi puta u toku svog postojanja  Continental je na globalnoj razini proizveo više od 150 milijuna guma za putničke automobile i za lake kamione, dok je u pogledu proizvodnje i prodaje istovremeno postigao mnogo bolju regionalnu ravnotežu između  EMEA, dviju Amerika te APAC-a. Kao rezultat, Continental se čvrsto drži na putu da ostvari svoju Viziju 2025.  

Usput, stručno prosudbeno povjerenstvo časopisa Tire Technology International došlo je do iste odluke prije nego što je Continental također proglašen Proizvođačem guma godine za 2014. godinu. Istovremeno je Continentalu dodijeljena nagrada za inovacije za proizvodnju guma u pogonu u Hanover-Stoeckenu, tzv. ContiLifeCycle, pri čemu su stručnjaci bili impresionirani njihovim integriranim pristupom objedinjavanja vrućeg i hladnog postupka obnove gazne površine sa strojem za recikliranje gume, koji je još i danas jedinstven u cijelom svijetu.  

Započnite