Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Continental bi trebao investirati ukupno 150 milijuna eura u svoju tvornicu u Portugalu

07/04/2017
  • Planira se investicija vrijedna 100 milijuna Eura u proširenje proizvodnje guma za putničke automobile u Lousadu do kraja  2018. godine
  • Montaža pogona i opreme za proizvodnju guma za upotrebu u poljoprivredi započela je 2016. godine i predstavlja investiciju vrijednu više od 50 milijuna eura 
  • Sve u svemu, otvorit će se 200 novih radnih mjesta, s obzirom da ove investicije označavaju sustavnu primjenu dugoročne strategije rasta pod nazivom “Vizija 2025.” 
Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, član Odbora direktora Continentala i voditelj Odjela guma.  

Continental bi trebao ostvariti značajno povećanje proizvodnih kapaciteta u svom pogonu za proizvodnju guma u Lousadu u Portugalu. Do kraja 2018. godine Odjel guma ove kompanije namjerava investirati ukupno oko 150 milijuna eura. Cilj nije samo dodatno povećati svoje godišnje kapacitete proizvodnje guma za putničke automobile sa sadašnje razine od približno 18 milijuna komada, već također izgraditi pogon za proizvodnju poljoprivrednih guma u Lousadu. “Investiramo ne samo u povećanje sveukupne proizvodnje, već prije svega u proširenje naše proizvodnje guma visokih performansa te u naš ponovni ulazak u segment poljoprivrednih guma,” objašnjava Nikolai Setzer, član Upravnog odbora tvrtke Continental AG, koji je zadužen za nabavu na nivou cijele tvrtke, a također je voditelj Odjela guma. “U sektoru guma, koji postaje sve raznorodniji, imamo za cilj stvoriti još više proizvodnih kapaciteta u segmentu guma visokih performansa kako bismo našim kupcima mogli ponuditi još širi asortiman i ljetnih i zimskih guma od 17 inča na više. Imajući to na umu, imamo za cilj i veću proizvodnju i još efikasnije procese,” dodao je Setzer. Do sada je proizvodnja u Lousadu bila fokusirana uglavnom na standardne gume za automobile, dostavna vozila i lake kamione.

Planovi za proširenje u Lousadu također uključuju izgradnju proizvodnog pogona za poljoprivredne gume na već postojećem terenu. Svečanost postavljanja kamena temeljca održala se u lipnju 2016. godine, a Continental bi u tvornicu trebao investirati nekih 50 milijuna eura. Tijekom sljedeće tri godine plan je povećati portfelj na otprilike 100 različitih vrsta guma za poljoprivredna vozila.  

Continentalova tvornica proizvodnje guma u Lousadu, u Portugalu

Planovi za proširenje u Lousadu također uključuju izgradnju proizvodnog pogona za poljoprivredne gume na već postojećem terenu. Svečanost postavljanja kamena temeljca održala se u lipnju 2016. godine, a Continental bi u tvornicu trebao investirati nekih 50 milijuna eura. Tijekom sljedeće tri godine plan je povećati portfelj na otprilike 100 različitih vrsta guma za poljoprivredna vozila.  

Kad nova tvornica za proizvodnju putničkih i poljoprivrednih guma bude gotova i u punoj funkciji, broj Continentalovih zaposlenika u Lousadu povećat će se na ukupno 2,000 ljudi. “Za naš tim na proizvodnji guma u Lousadu, ove značajne investicije predstavljaju glavni dokaz da postoji povjerenje Continentala kao korporacije u nas,” kaže Pedro Carreira, direktor tvornice Continental u Lousadu. “On dokumentira činjenicu da smo posljednjih godina uspješno zadovoljili mnoge različite zahtjeve koji su pred nas bili postavljeni, te za nas predstavljaju snažnu motivaciju za nastavak takvim radom u godinama koje su pred nama.”

Tim investicijama Odjel guma nastavlja svoj sustavni rad na ostvarenju svoje strategije rasta pod nazivom Vizija 2025. u kontekstu koje je od početka 2011. godine već investiran iznos daleko iznad tri milijarde eura. Proširenjem kapaciteta proizvodnje te investiranjem u  istraživanje i razvoj, jednako kao i u tehnološke projekte, cilj je do 2025. godine kompaniji osigurati vodeću poziciju u tehnološkom smislu te postići idealnu ravnotežu u pogledu svoje globalne proizvodnje i otiska u prodaji. Među tehnološkim projektima koji su zamišljeni za brzi razvoj Odjela guma prema tom cilju, nalaze se Tehnološki centar guma visokih performansa u Korbachu te pogon ContiLifeCycle u Hanover-Stoeckenu, gdje se odvija recikliranje i protektiranje guma u jedinstvenim na svijetu integriranim procesima, jednako kao i investicije u vlastite terene za testiranje na Contidromu u blizini Hanovera, te u Uvaldeu, u Texasu.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39