Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

New content item

Povratak poslovanju poljoprivrednim gumama

Continental lansira na tržište prvi asortiman svojih vlastitih Premium radijalnih guma

06/09/2017
Postrojenje

Postrojenje je izgrađeno u skladu s ergonomskim smjernicama, što znači da se oprema za podizanje koristi za transport agrikulturnih guma. 

  • Sada su dostupne prve standardne gume Tractor70 i Tractor85, a portfelj proizvoda u idućih će se nekoliko godina proširiti.
  • Proizvodnja vrhunske kvalitete u Lousadu, Portugal.
  • Desetljeća iskustva u poslovanju poljoprivrednim i posebnim gumama predstavljaju čvrst temelj.
  • Komunikacijska kampanja s naglaskom na poljoprivrednicima.

Hanover/Lousado, 5. rujna 2017. Continental se svojim prvim Premium radijalnim gumama za poljoprivredne radove iz novog portfelja vraća poslovanju poljoprivrednim gumama. „Ponovni ulazak u poslovanje poljoprivrednim gumama važan je korak za nas na putu rasta sektora guma“, kaže Nikolai Setzer, član Upravnog odbora društva Continental AG te direktor sektora guma. „Tijekom proteklih nekoliko godina uspješno smo proširili poslovanje specijaliziranih guma uvođenjem na tržište lučkih guma i guma za zemlju. Portfelj poljoprivrednog dijela upotpunjuje asortiman proizvoda koji se koriste izvan ceste.“


Robusne standardne gume Tractor70 i Tractor85 za maksimalnu učinkovitost poljoprivrednih strojeva 

Gumama Tractor70 i Tractor85 Continental na tržište uvodi dvije standardne traktorske gume. Gume su izuzetno robusne i trajne, a istodobno osiguravaju visoku razinu udobnosti prilikom vožnje te su nježne prema tlu i vuči. Napravljene su novom zrnastom tehnologijom i napravljene od inovativnog najlonskog materijala, a izradit će se i patent pod imenom N.flex. Gume nose oznaku „Projektirano za učinkovitost“, što znači da su projektirane tako da povećaju učinak poljoprivrednih strojeva i kvalitetu njihova rada, smanjujući pritom potrošnju energije. Nakon lansiranja standardnih guma Tractor70 i Tractor85, Continentalov portfelj guma bit će do 2019. godine proširen na ukupno 100 veličina. 


Proizvodnja u Lousadu najsuvremenijom proizvodnom tehnologijom

Istovremeno kada su na tržište lansirani Tractor70 i Tractor85, Continental također započinje proizvodnju poljoprivrednih guma na svojoj lokaciji u Lousadu. Najsuvremenije proizvodno postrojenje podignuto je za manje od dvije godine, uz investiciju od 49,9 milijuna eura. Nalazi se u blizini tvornice za proizvodnju guma za osobne automobile koja je jedna od najučinkovitijih unutar Continental Grupe. Continental je također osnovao centar za testiranje i razvoj na novoj lokaciji proizvodnje poljoprivrednih guma gdje se poljoprivredne gume dalje testiraju na kvalitetu i razvoj.


Više od 70 godina iskustva u proizvodnji poljoprivrednih guma

Ponovni ulazak Continentala u poslovni sektor poljoprivrednih guma temelji se na vlastitom detaljnom poznavanju razvoja, proizvodnje i distribucije posebnih guma. U isto vrijeme, proizvođač guma ima koristi od desetljeća iskustva u poslovanju poljoprivrednim gumama: prva guma za vuču proizvedena je 1928., a sve do 2004. radijalne su se gume proizvodile u češkom gradu Otrokovice. Zbog toga Continental i dalje na tržištu uživa dobru reputaciju.


Sa srcem i zemljom: kampanja je usredotočena na poljoprivrednika

Komunikacijska kampanja koja prati lansiranje na tržište kombinira strast s tehničkom stručnošću i inovacijama te odražava Continentalovu snažnu usmjerenost na kupca. Naglašava predanost poljoprivrednika poslu i ističe tlo kao izvor poljoprivredne žetve i prinosa te njihovu optimalnu zaštićenost Continentalovim gumama.