Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Nove WinterContact TS 860 S gume pružaju “hladan” performans

13/09/2017
  • Nove zimske gume za sportske automobile i luksuzne limuzine visokih značajki bit će dostupne u trgovinama od jeseni.
  • Specijalizirane zimske gume dizajnirane su za sigurnu i sportsku vožnju.
  • Odobrenje se očekuje od svih vodećih europskih proizvođača automobila.

Hannover, rujan 2017. – Novim WinterContact TS 860 S gumama Continental nam predstavlja zimske gume za sportske automobile i automobile sa snažnim motorima dizajnirane za dinamičnu vožnju. WinterContact TS 860 S bit će dostupan na zamjenskom tržištu i kao originalna oprema. Continental isto tako namjerava ponuditi proizvođačima njihove vlastite prilagođene inačice s drukčijim načinom rukovanja na najvišoj mogućoj razini. Nove gume omogućuju vrhunski performans na suhim cestama, kao i na snijegu. Za nadolazeću zimu, novi WinterContact TS 860 S bit će spreman u 14 različitih veličina. Izložba će uključivati promjere veličine od 46 do 53 cm, s odobrenjima za brzine sve do 270 km/h.

Novim WinterContactom TS 860 S Continental odgovara na velik broj različitih potreba proizvođača i vozača automobila visokih značajki. Za vrijeme razvoja gume, fokus je bio na kratkim putovima kočenja i preciznom upravljanju na suhom, kao i na vrhunskom upravljanju na snijegu. Ovaj specijalist za zimu postiže kratki put kočenja svojom „brazdom za kočenje“ – širokom brazdom koja prolazi kroz središte gaznog sloja i time otvara veliku površinu za grip. Kruti, široki rameni blokovi pružaju maksimalni grip za precizno upravljanje, dok mnogobrojne brazde gaznog sloja i nabori na gaznim blokovima omogućuju dobar kontakt sa snijegom, što omogućuje sportsku vožnju čak i na tipično zimskim cestama. Za zamjenski sektor Continental je pripremio kombinaciju koja pruža visoku fleksibilnost, čak i u zimskim uvjetima. Na polju originalne opreme Continental nastoji zadovoljiti specifične potrebe proizvođača kao što su Audi Sport GmbH, BMW M Gmbh, Mercedes-AMG i Porsche standardiziranim gumenim spojevima za svaki od njih.

 

Nova zimska guma visokih značajki preuzima vodstvo od dvaju vrhunskih modela, ContiWinterContact TS 830 P i WinterContact TS 850 P, koji su postigli najviše rezultate na raznim testovima koje su proveli časopisi posvećeni automobilima i autoklubovima. Dva prethodna modela isto su tako bila popularna kao originalna oprema. TS 830 P je, primjerice, dobio 104 odobrenja proizvođača, dok je TS 850 P sa svojim manjim modelom dobio 50 odobrenja. Prije lansiranja, nove WinterContact TS 860 S gume već prolaze testiranja vodećih europskih proizvođača automobila. 

Na bočnom zidu nova zimska guma ne sadrži samo ime proizvoda i obvezne identifikacijske oznake nego i stiliziranu zastavu s U-UHP-a ljetne gume SportContact 6, kao i prepoznatljiv motiv pahuljice koji se pojavljuje na drugim Continentalovim zimskim gumama. Guma je prošla potrebne testove za osvajanje simbola planinske pahuljice koji nose sve odobrene zimske gume koje dolaze na tržište. Na EU Tire Labelu nova je zimska guma postigla rejting grupa C za mokri grip i, ovisno o specifikaciji, rejting grupa B, C ili E za otpor kotrljanju. Pri ocjenjivanju razine buke, ova jako tiha guma dobila je kao nagradu dva crna bar simbola. 

U vrijeme lansiranja na tržište Continental će u početku imati 14 dostupnih veličina od 46 do 53 cm promjera naplatka, od kojih će šest koristiti SSR runflat tehnologiju i ContiSilent tehnologiju za posebno tiho pokretanje. WinterContact TS 860 S bit će dostupan u širinama između 225 i 315 milimetara s omjerom visine i širine između 60 i 30 % i odobren za brzine do 270 km/h (indeks brzine „W“).

Kontakt
Alexander Bahlmann
Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA
Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2370

+49 (0) 511 938 2455