Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Glavni partner utrke Tour de France 2019. godine optimističan je: Continental poziva sudionike u prometu da pokažu više obzira jedni prema drugima

22/05/2019

  • Christian Kötz, novi član Izvršnog odbora odgovoran za Odjel za gume, kaže: „Continental se zalaže za sigurno putovanje, bilo na dva bilo na četiri kotača.”
  • Prva biciklistička guma od maslačka u proizvodnji za Tour de France
  • Ove će se godine na Continental gumama natjecati šest timova

Continental i A.S.O., organizatori utrke Tour de France, s optimizmom iščekuju ovogodišnji događaj. U posjetu pogonu za proizvodnju guma Continental u Korbachu u Njemačkoj Christian Kötz, član Izvršnog odbora Continental AG i voditelj Odjela za gume, te Christian Prudhomme, direktor utrke Tour de France, istaknuli su važnost svojeg partnerstva u nesumnjivo najtežoj i najpoznatijoj svjetskoj biciklističkoj utrci. „Za nas Tour de France pruža dobru platformu na kojoj se možemo predstaviti kao jedan od najiskusnijih proizvođača biciklističkih guma na svijetu”, rekao je Kötz. „Imamo dugogodišnje iskustvo u proizvodnji trkaćih guma za Tour de France i dugu tradiciju opskrbe timova našim gumama. Utrka nam također pomaže da povežemo bicikliste i vozače te da istaknemo našu predanost kampanji Vision Zero, koja cilja na svijet bez smrtnih slučajeva, bez ozljeda i bez sudara na cestama. Na utrci ćemo poticati bicikliste i vozače da posvete više pažnje jedni prema drugima te da istaknu našu kampanju 'Stay wider of the Rider'.” U vezi s tim Prudhomme je rekao: „Sigurnost vozača i vozila na stazi naš je prioritet. Za Continental je kvaliteta proizvoda glavni cilj, a dobre gume posve sigurno poboljšavaju sigurnost. Ponosni smo na ovo partnerstvo koje će dodati nevjerojatnu tehničku stručnost utrci Tour de France.” 

Conti 190521 1241_01_30 web

(slijeva nadesno): Christian Prudhomme, direktor Le Tour de Francea, Oscar Pereiro, pobjednik Tour de France 2006, Christian Kötz, voditelj Odjela za gume Continental, Thomas Falke, voditelj BU Two Wheel

Na utrci Tour de France Continental će također raditi na širenju svijesti o korporativnom cilju održivosti u svijetu biciklizma i biciklističkih utrka. S tom svrhom tvrtka će predstaviti svoju prvu seriju biciklističkih guma izrađenih od maslačka. Model Urban Taraxagum univerzalan je za sportske bicikle i bicikle u popularnoj veličini 35-622. Continental će ove godine proizvoditi prvu ograničenu seriju tih guma. Guma dolazi iz Continentalova istraživačkog laboratorija u Anklamu, koji je otvoren u prosincu prošle godine. Ondje se provode daljnja ispitivanja uzgoja i prerade maslačka kao alternativnog izbora za izradu gume umjesto tropskog stabla. To će se također primijeniti u smjesi poznatoj kao Black Chili, koja je izvorno razvijena u sektoru za gume vozila s dva kotača, a sada se upotrebljava i u proizvodnji guma visokih performansi za automobile. „Urban Taraxagum s integriranim prekidačem Vectran udobna je sportska guma koja širi postojeće konvencije u proizvodnji guma”, kaže Thomas Falke, voditelj poslovne jedinice TwoWheel u Continentalu. „Guma je razvijena i proizvedena u našem centru za istraživanje i razvoj u Korbachu. Mi smo bili jedini proizvođač biciklističkih guma 'ručno rađenih u Njemačkoj', a ovom novom smjesom idemo korak dalje u našim aktivnostima u Njemačkoj jer je maslačak za Taraxam gumu dobiven u Anklamu, u sjeveroistočnoj Njemačkoj.” Guma Urban Taraxagum dostupna je od 2019. u ograničenoj seriji.

Ove će se godine šest svjetskih timova – Ineos, FDJ, Movistar, Bahrein-Merida, Katusha-Alpecin i Sunweb – natjecati na Continetalovim trkaćim gumama Competition Pro LTD. Continental će također opremiti službena vozila Toura najnovijom automobilskom gumom Continental, PremiumContact 6, koja se proizvodi u Sarregueminesu u Francuskoj.

Kao jedan od pet glavnih partnera na natjecanju, Continental će uživati veću vidljivosti na cijeloj utrci.  Logo Continentala pojavit će se na luku iznad ciljne ravnine i na luku „flamme rouge”, udaljenu kilometar od cilja.  Nakon svake etape predstavnici Continentala na podiju će uručiti nagrade pobjedniku etape.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39