Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Continental dobio najviše ocjene na ispitivanju ljetnih guma u organizaciji velikih automobilističkih klubova

23/02/2021
  • Continental PremiumContact 6 na ADAC-ovu ispitivanju dobio dvije ukupne ocjene "dobar"
  • Semperit Speed-Life 3 također dobio ocjenu "dobar" 
  • ÖAMTC i TCS dali su ocjenu "iznimno preporučljivo" i "preporučljivo"

 

Hanover, 23. veljače 2021. Continental PremiumContact 6 može se pohvaliti dvama mjestima među tri najbolja proizvoda u najnovijem usporednom ispitivanju ljetnih guma u organizaciji njemačkog automobilističkog kluba ADAC, austrijskog kluba ÖAMTC i švicarskog kluba TCS (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch ). I ADAC i ÖAMTC dodijelili su gumi impresivnu ocjenu 2.2. Usporedno ispitivanje obuhvaćalo je petnaest ljetnih guma dimenzija 205/55 R16 V, a rezultiralo je sljedećom pohvalom od ekipe ADAC-a: “Continental PremiumContact 6 pripada među najbolje gume kad je riječ o kočenju na suhoj podlozi. Omogućila je upravljanje testnim automobilom uglavnom velikom preciznošću i osigurala dobre rezerve učinka. Guma Continental postigla je najbolje rezultate od svih kandidata i na mokrome. Kratak put kočenja na betonu bio je posebno zapanjujući, no istaknula se i na asfaltu. Kad je riječ o voznosti na mokroj podlozi, bila je nenadmašna. Iznimno visoke razine prianjanja i iznimna mogućnost kontrole osigurale su joj naviše ocjene za vozne osobine". ADAC je gumi dao fantastičnu kritiku i nakon ispitivanja sedamnaest modela dimenzija 225/50 R17 Y: “Continental PremiumContact 6 ističe se iznadprosječnim ocjenama u svim kategorijama. Pruža visoke rezerve sigurnosti na suhoj podlozi, a na mokroj podlozi do izražaja posebno dolaze njezine precizne vozne osobine.” Za gume od 16 inča testno vozilo bio je Golf VII, a za gume od 17 inča stručnjaci su odabrali Audi A4 Avant.

Još dobrih vijesti za Continental pristiglo je s rezultatima objavljenim nakon ispitivanja drugih brendova Grupe. Na primjer, Semperit Speed-Life 3 dimenzija 205/55 R16 V također je dobio ukupnu ocjenu "dobar" i primio sljedeću kritiku ispitivača: "Semperit Speed-Life 3 pokazao je izvrsnu ravnotežu. Na suhim površinama zadivio je svojim visokim razinama preciznosti i kratkim putovima kočenja. A čak i na visokim temperaturama guma, performanse su tek blago izblijedjele.” Na redu za ispitivanje bio je i Uniroyal RainSport 5, koji je dobio ukupnu ocjenu "zadovoljavajući".

Određene razlike u procjeni pojedinih elemenata ispitivanja značile su da su, unatoč tome što su se ÖAMTC i TCS složili s ADAC-om u svojim procjenama guma, postojale razlike u završnim ocjenama koje su dodijelili. Na primjer, Continental PremiumContact 6 i Semperit Speed-Life 3 dimenzija 205/55 R16 V od ÖAMTC-a i TCS-a primili su ukupnu ocjenu "iznimno preporučljivo", a Uniroyal SportRain 5 ocjenu "preporučljivo".

Kontakt
press-contact-image-luka-maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39