Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

ContiSilent™ – guma za manje unutarnje buke.

Tišina je zvuk. Luksuzan.

topic_intro_image1

ContiSilent™ je tehnologija za smanjenje buke koju stvara guma, a koju je razvio Continental.

Činjenice na brzinu

  • Manja unutarnja buka na cestama svih vrsta površina
  • Funkcije ContiSilent™ u svim vremenskim uvjetima
  • Bez promjena bilo kakvih drugih karakteristika učinkovitosti vožnje 
  • Bez negativnog utjecaja na kilometražu, nosivost ili sposobnost postizanja brzine 
  • Ista montaža i pohranjivanje kao i kod standardnih guma 

Istaknute tehničke osobine.

Manje buke, bolja relaksacija.

ContiSilent™ je tehnologija za smanjenje buke koju je razvio Continental. Ona je dizajnirana za smanjenje unutarnje buke na cestama svih vrsta površine. Gume ContiSilent™ opremljene su prigušivačem u unutarnjem dijelu gume, poliuretanskom pjenom, koja je ljepilom pričvršćena na unutarnju površinu u području gazne površine. Bez obzira na temperaturu, struktura pjene ostaje netaknuta. 

Uz pomoć gume ContiSilent™ unutarnja buka vozila se smanjuje čak do 9 dB(A), zavisno o tipu vozila, njegovoj brzini i površini ceste. Trenutno se jedino može dobiti za ljetne gume i kompatibilna je sa svim uobičajeno dostupnim naplatcima. Ona nema utjecaja na učinkovitost vožnje, a nema ni negativnog utjecaja na kilometražu, nosivost ili sposobnost postizanja brzine. Preporuča se montaža na četiri pozicije. 


Princip ContiSilent.

topic_intro_image1

Guma ContiSilent™ sadrži poliuretansku pjenu na bazi poliestera. Ona se čvrsto pričvršćuje na ljepljivi sloj na unutarnjoj površini područja gaznog dijela.  

topic_intro_image1

Čak i kod vožnje velikom brzinom, guma ContiSilent™ smanjuje buku ceste unutar vozila čak do 9 dB(A). Razina smanjenja buke unutar vozila ovisi o tipu vozila, njegovoj brzini i o površini ceste.