Proizvodi za transport

Tamo gdje učinkovita potrošnja goriva zadovoljava snažne performanse.

Europska nagrada za održivost za pogon ContiLifeCycle

U studenom 2013. godine, Continental je primio europsku nagradu za održivost u transportu, pod nazivom European Transport Sustainability Award, za svoj novi pogon ContiLifeCycle, u Hanover-Stöckenu, koji objedinjuje tehnički napredno protektiranje guma sa, za okoliš prihvatljivim recikliranjem gume kao materijala.  Izdavačka kuća HUSS, svake dvije godine u Minhenu dodjeljuje europsku nagradu za održivost u transportu, kako bi odala priznanje razvoju i postignućima u industriji gospodarskih vozila, u pogledu održivih proizvoda.  

Ocjenjivački sud koji se sastojao od sedam uvaženih eksperata iz područja istraživanja, tehnologije i transporta, dao je novom pogonu ContiLifeCycle najviše ocjene. Ocjenjivane su bile tri kategorije i donesen je sud: 1. Ekonomičnost: Optimizacija procesa i ušteda troškova (30%); 2. Ekologija: Ocjena životnog vijeka proizvoda Life cycle (40%); 3. Društvena odgovornost: Očuvanje resursa iz okruženja, zaštita okoliša, radni uvjeti (30%).

Image

U pogonu ContiLifeCycle koristi se inovativna i  tehnički napredna oprema za ponovno procesuiranje istrošenih kamionskih guma u vrućem procesu protektiranja, koji čuva resurse. Time se troši oko 50% manje energije i oko 80% manje vode u usporedbi s proizvodnjom novih guma. Otpaci koji nastaju tijekom brušenja u protektiranju se dalje procesuriraju u gumeni reciklat koji se koristi za proizvodnju novih protektiranih guma. Time se u procesu prozvodnje na godišnjoj razini može uštedjeti 7,800 kubičnih tona ugljičnog dioksida; količina otpada se smanjuje za 80%. Protektirane gume pružaju iste karakteristike učinkovitosti i otpora kotrljanja kao i nove  gume.