Proizvodi za transport

Tamo gdje učinkovita potrošnja goriva zadovoljava snažne performanse.

Continentalu odana počast za pogon ContiLifeCycle u Hanoveru

Image

U veljači 2014. godine stručni časopis “Tehnologija gume international", "Tire Technology International” objavio je specijalne pohvale Continentalovu recikliranju gume kao materijala, iz isluženih guma, u kombinaciji s obnovom gazne površine kamionskih guma u pogonu ContiLifeCycle u Hanoveru.

Hvaleći pogon ContiLifeCycle, član ocjenjivačkog suda, Joe Walter, pridruženi profesor na sveučilištu Akron je rekao: “Korištenje isluženih proizvoda od gume trebalo bi dovesti do značajnog smanjenja Continentalovog korporativnog ugljičnog otiska do kojeg dolazi za vrijeme proizvodnje protektiranih guma, na način neškodljiv za okoliš. Ova inicijativa za istovremeno recikliranje i protektiranje čini se da je situacija u kojoj obje strane dobivaju, i kupci i okoliš.”

“Oduševljeni smo činjenicom da je naš pogon ContiLifeCycle dobio naslov Inovacija za proizvodnju guma godine,” rekao je Christian Sass, koji je u Continentalu na čelu segmenta Protektiranje guma za autobuse i kamione . “Mi na to gledamo kao na potvrdu da smo, s našom globalno jedinstvenom kombinacijom recikliranja gume i protektiranja guma za kamione, iznjedrli jedno održivo rješenje. U vremenskom prostoru od 18 mjeseci naš je tim transformirao viziju o jednom inovativnom rješenju protektiranja i recikliranja, u stvarnost. Kao rezultat imamo rješenje protektiranih guma, koje je još održivije i doseglo je jednu novu razinu u pogledu učinkovitosti i karakteristika proizvoda.”

Internacionalne nagrade za tehnologiju guma za inovacije i izvrsnost su proslava poduhvata u području razvoja i proizvodnje guma, koji sežu daleko u budućnost. Uži izbor kandidata se sastavlja na temelju nominacija od strane čitatelja i uredničkog odbora časopisa Tehnologija guma international. Taj se uži izbor zatim prosljeđuje nezavisnom ocjenjivačkom sudu koji se sastoji od međunarodnih eksperata, koji procjenjuju nominirane kandidate i odabiru pobjednike. Te se nagrade dodjeljuju svake godine u veljači, na svečanosti koja se održava na sajmu Tehnologija guma Expo u Kelnu, Njemačka.