Proizvodi za transport

Tamo gdje učinkovita potrošnja goriva zadovoljava snažne performanse.

Za gumu od maslačka dodijeljena nagrada Joseph von Fraunhofer 2015.

Joseph von Fraunhofer Prize 2015 awarded for Dandelion Rubber

U lipnju 2015. vodećim znanstvenicima na projektu pod nazivom "RUBIN – Industrijska pojava prirodne gume od maslačka" dodijeljena je prestižna nagrada Joseph von Fraunhofer za njihovo istraživanje na ruskom maslačku i razvoj prototipova automobilske gume bazirane na gumi od maslačka.  U tom projektu uspješno surađuju Fraunhofer Institute za molekularnu biologiju i primijenjenu ekologiju (IME, ogranak Münster), Institut za biologiju biljaka i biotehnologiju Sveučilišta Münster te Odjel guma Continental u Hanoveru.

Nagrada je dodijeljena u Wiesbadenu, Njemačka, profesoru Dirku Prüferu i Dr. Christianu Schulze Gronoveru (IME i Institut za biologiju bilja i biotehnologiju), te Dr. Carli Recker (Continental).  "Počašćeni smo što smo primili ovu prestižnu nagradu za naš zajednički projekt," kaže Dr. Carla Recker. "On će učiniti proizvodnju guma još manje škodljivom za okoliš, bez kompromisa u pogledu naših visokih standarda kvalitete ili u pogledu gubitka učinkovitosti."

Od 1978. godine Fraunhofer dodjeljuje godišnje nagrade za izuzetna znanstvena postignuća. Nagrade Joseph von Fraunhofer idu istraživačima koji daju rješenja vezana za različite primjene. Njome se obilježava sjećanje na Joseph von Fraunhofera (1787 – 1824), optičara i fizičara koji je koristio rezultate preciznog znanstvenog rada za razvoj inovativnih proizvoda.