Proizvodi za transport

Tamo gdje učinkovita potrošnja goriva zadovoljava snažne performanse.

Nagrada za održivost gumi Conti Coach HA3

U studenom 2014. godine Continental je primio nagradu za održivost za svoje postignuće u tehnološkom razvoju. Guma za autobus Conti Coach HA3 pobijedila je u kategoriji "Gume i vezane usluge" internacionalne nagrade za održivost, International busplaner Sustainability Award 2015.

Ovo je već drugi puta da se dodjeljuje internacionalna nagrada za održivost. Njen je cilj da prepoznaje hvalevrijedne i održive primjere razvoja proizvoda unutar industrije autobusnog prijevoza i turističke industrije. Nagradu dodjeljuje časopis busplaner, koji objavljuje HUSS, Minhen. Svake dvije godine nagrađuju se poduzeća koja "objedinjuju izuzetan ekonomski uspjeh s društvenom odgovornošću i očuvanjem okoliša - čije održivo djelovanje dovodi do daljnjeg rasta i prosperiteta".

Ocjenjivački sud koji se sastoji od osam poznatih eksperata iz područja biznisa, znanosti, udruga i medija, dao je najviše ocjene gumi Conti Coach HA3. Posebno je bio pohvaljen pozitivan utjecaj gume na smanjenje potrošnje goriva i emisija: "Time putovanja na velike udaljenosti dobivaju značajne prednosti pred ostalim oblicima prijevoza, uključujući osobni automobil, vlak i zrakoplov." Prema mišljenju ocjenjivačkog suda, guma Conti Coach HA3 aktivno pridonosi poboljšanjima u  učinkovitosti, poboljšanjima u području ekologije te sigurnosti, u praksi održivosti autobusnih kompanija.

Image

Ocjenjivački sud donio je odluku ocjenjivanjem: 1. Ekonomskog uspjeha u obliku optimizacije procesa i uštede troškova (30%), 2. Ekologije, ocjenjivanjem životnog ciklusa proizvoda (40%), i 3. Društvene odgovornosti putem očuvanja resursa iz okoliša , zaštite okoliša i radnih uvjeta (30%).