Proizvodi za transport

Tamo gdje učinkovita potrošnja goriva zadovoljava snažne performanse.

Continental dobio titulu Proizvođač guma godine

Image

U veljači 2014. godine Continental je dobio nagradu časopisa Tehnologija guma internacional, (Tire Technology International). Ocjenjivački sud međunarodnog sastava prozvao je Continental Proizvođačem guma godine.

Član ocjenjivačkog suda, David Shaw, Voditelj Istraživanja u odjelu za istraživanje industrije guma, imao je ovo za reći: “Po mom mišljenju, Continental je objedinio globalni strateški pogled s izvrsnim proizvodima i vizijom o još održivijoj budućnosti. Novi pogon u Sumteru, SAD, pokazuje zauzetost za globalnu budućnost, dok 'stroj-uragan' demonstrira želju da se smanji, ponovno upotrijebi i reciklira. U međuvremenu, njihovi proizvodi za automobile i kamione i dalje dobivaju pohvale od strane neovisnih ispitivača i samih flota.”

“Presretni smo što smo prozvani proizvođačem guma godine za 2014. godinu,” rekao je Nikolai Setzer, član Izvršnog odbora Continentala i osoba odgovorna za Odjel guma. “S obzirom da je naš Odjel guma trenutno na pola puta do realizacije svoje Vizije 2025., odabir momenta nije mogao biti bolji. To predstavlja veliko priznanje našem globalnom timu za gume, za naš uspješno izvršen dugoročni plan rasta, koji također uključuje proširenje naših visokotehnoloških kapaciteta testiranja na našem poligonu za testiranje, kako i investiranje u nove premijske proizvode, procese i tehnologije na najvišoj razini.

Nagrada časopisa Tehnologija guma internaconal, za inovacije i izvrsnost, su proslava poduhvata u području razvoja i proizvodnje guma, koji seže daleko u budućnost. Uži izbor kandidata se sastavlja temeljem nominacija koje dolaze od čitatelja i uredničkog odbora časopisa Tehnologija guma internacional. Popis onih koji su u užem izboru se zatim šalje ocjenjivačkom sudu nezavisnih eksperata koji vrše evaluaciju kandidata i odabiru pobjednike. Te se nagrade dodjeljuju svake godine u veljači, na svečanosti na sajmu Tehnologija guma internacional expo, u Kelnu, Njemačka.