Proizvodi za transport

Tamo gdje učinkovita potrošnja goriva zadovoljava snažne performanse.

Pogon CLC u Hannover-Stöckenu postavlja novo mjerilo u održivosti

Pogon CLC je jedini proizvodni pogon širom svijeta koji objedinjuje reciklažu guma i obnovu gazne površine pod jednim krovom, te tako postavlja novo mjerilo u održivosti. 

Udahnuti život u gume po drugi ili čak treći puta je temeljna ideja pristupa ContiLifeCycle (CLC). Ono što već desetljećima funkcionira za staklo i metal, sada je također moguće za premijske kamionske gume, uz pomoć prve u svijetu potpuno integrirane tvornice za recikliranje i protektiranje u Hannover-Stöckenu.

“Imali smo viziju kad smo zacrtali strategiju tvornice LifeCycle guma za gospodarska vozila još 2010. godine,” kaže Christian Sass, koji  je odgovoran za poslovanje Protektiranje guma za autobuse i kamione za europsku regiju, Srednji istok i Afriku (EMEA).

“Samo tri godine kasnije, naša se vizija pretvorila u stvarnost,” oduševljava se Sass ultramodernim, svjetlim i otvorenim prostorom pogona za proizvodnju, jedinim te vrste u svijetu, gdje se može primiti grupe posjetitelja – u pogonu ContiLifeCycle. Unutar vremenskog okvira od samo 15 mjeseci, sagrađena je prva potpuno integrirana tvornica za recikliranje i obnovu gazne površine, u bivšem prostoru pogona za proizvodnju kamionskih guma u Hannover-Stöckenu.

Ono što tu tvornicu čini jedinstvenom je kombinacija zatvaranja ciklusa proizvodnje i korištenja sinergije protektiranja i recikliranja gume, postavljajući na taj način nove standarde u pogledu održivosti. Korištenjem inovativnog i vlastitog procesa, uspjeli smo reciklirati gumu iz rabljenih guma na taj način da će se sirovina direktno vratiti u ciklus proizvodnje novih protektiranih guma. U prošlosti su rabljene gume bile procesuirane u tehnički manje vrijedne proizvode, kao što su podne obloge, ili pak su naprosto bile spaljene. “Zahvaljujući našem specijalnom postupku recikliraanja, moguće je ponovno staviti na tržište vrijednu gumu u njenoj izvornoj namjeni na učinkovit način.