Proizvodi za transport

Tamo gdje učinkovita potrošnja goriva zadovoljava snažne performanse.

ContiLifeCycle™ u Amerikama

Danas Continental ima više od 30 ovlaštenih trgovaca ContiTread gumamau Kanadi, SAD-u, Meksiku, Ekvadoru, Čileu i Brazilu. Kako bi mogli snabdijevati tržište, tvornica ravne pred-vulkanizirane gazne površine u Morelii, Meksiko će zapravo proizvesti više od jednog milijuna ContiTreadsa za tržišta na području triju Amerika. Ali planovi za budućnost te regije su još veći.

Image

“Naš je cilj pružiti naše ContiTread licence s kompletnom ponudom proizvoda koja omogućava trgovcima da povećaju svoje poslovanje premijskim proizvodima, inženjerskom i tehničkom podrškom, kao i operativnom podrškom,” objašnjava John Barnes, Direktor ContiLifeCycle za područje Amerika. Uskoro će biti ponuđeni vlastiti softver u pogonu za protektiranje koji će omogućiti efikasne i učinkovite operacije, te ContiMachinery, strojevi u pogonu za protektiranje koje je sam izradio Continental, kojim će se moći izvršiti sve prema striktnim specifikacijama. Continental također želi biti jedini izvor nabave sirovine za protektiranje, nudeći više od 800 artikala koji su potrebni za uspješne operacije protektiranja u Amerikama.  

Trenutno ima 18 linija proizvoda koji se nude u NAFTA, a 13 u Latinskoj Americi, koji odgovaraju novim proizvodima Continentalovih kamionskih guma po dizajnu gazne površine i učinkovitosti. Kako se uvode nove gume, one će biti popraćene odgovarajućim proizvodom ContiTread, tako da flote mogu uživati u istoj učinkovitosti koju daje nova guma, cijelo vrijeme sve do njenog konačnog obnovljenog života. “Zahvaljujući ostvarenom napretku u konstrukciji kućišta našim proizvodima 3. generacije, uz pravilno održavanje Continental guma za kamione može uživati čak i do četiri životna vijeka  – nova guma, i još čak do tri obnove gazne površine,” kaže Paul Williams, Voditelj Guma za kamione za Amerike. Naposlijetku, portfelj proizvoda će biti popunjen proizvodima ContiTread koji odgovaraju svakoj novoj gumi.

Continental je bio prvi proizvođač protektiranih guma u sjevernoj Americi koji je ponudio protektiranu gumu “otvorenog ramena”za pogonsku poziciju, koju je verificiralo transportno partnerstvo U.S. EPA’s SmartWay, za nizak otpor kotrljanja. Continental je također bio prvi proizvođač koji je podvrgao svoje proizvode   SmartWay programu verificiranih tehnologija i također je ponudio protektirane gume koje je verificirao SmartWay, za obje pozicije - pogonsku i na prikolici  SmartWay je javna/privatna suradnja između Agencije Sjedinjenih američkih država za zaštitu okoliša (EPA) i  industrije za transport tereta,  koja pruža pomoć prijevoznicima tereta, špedicijama i kompanijama za logistiku, u podizanju učinkovitosti potrošnje goriva i uštedi novca.