Proizvodi za transport

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Gume obnovljene gazne površine posebno razvijene za sektor sabiranja otpada i recikliranja

ContiRe CityService

29/01/2015
  • Continental nudi nove vrućim postupkom obnovljene gume specijalno za vozila za sakupljanje otpada
  • Optimalna izdržljivost zhavaljujući ojačanoj dvostrukoj bočnoj stijenci
  • ContiRe CityService HA3 za upotrebu na svim osovinskim pozicijama
  • ContiRe CityService HD3, specijalno za pogonsku osovinu i optimalnu trakciju

Hanover, 29. siječnja 2015. godine. Prvorazredni njemački proizvođač guma, Continental, po prvi puta nudi novu gumu ContiRe CityService, vrućim postupkom obnovljenu gumu koja je razvijena ekskluzivno za sektor sakupljanja otpada i recikliranje. Guma ContiRe CityService HA3 je krajnje robusna i fleksibilna na svim osovinama, kako bi mogla zadovoljiti visoke zahtjeve uvjeta u ovom sektoru. Ova vrućim postupkom obnovljena guma čiji je sastojak posebno otporan na rezanje i trganje, također daje pozitivan doprinos otisku koji tvrtke za zbrinjavanje optada imaju na okoliš.

Gume koje se koriste za odlaganje otpada suočavaju se s teškim izazovima. Skretanje pod malim kutevima, često ubrzavanje i kočenje, manevriranje u tijesnom prostoru, te uzastopna vožnja po rubnicima i penjanja na njih, podvrgavaju vozila enormnom pritisku. Kako bi se zadovoljilo te specijalne zahtjeve, Continental je s ContiRe CityService HA3 razvio gumu koja jamči optimalnu izdržljivost i dugi životni vijek zahvaljujući inovativnoj strukturi gazne površine te posebno prilagođenom sastojku kučuka. Nadalje, profil gazne površine nema usmjerenja tako da se guma ContiRe CityService HA3 može koristiti fleksibilno na svim osovinama. To znači da se potencijal obiju pojačanih bočnih stijenki može u potpunosti iskoristiti. Dizajn zatvorenog ramena daje gumi potrebnu stabilnost. Izbacivači kamena koji su integrirani u utore gazne površine, brzo izbacuju kamenje koje je tu zaglavilo.

20150129retreadedtires_image1

ContiRe CityService HA3 for all axles, ContiRe CityService HD3 for use on the drive axle. The new ContiRe CityService was specially developed for use in waste collection and it meets the tough requirements of this sector thanks to optimum durability and a long service life.

Guma ContiRe CityService HA3 je vodeći primjer u pogledu mogućnosti recikliranja i održivosti, koje igraju posebno važnu ulogu u zbrinjavanju otpada. Gume s vruće obnovljenim gaznim slojem proizvode se u pogonu ContiLifeCycle u Hanoveru. Vruće obnavljanje koristi znatno manje dragocjenih resursa, kao što je prirodni kaučuk, u usporedbi s proizvodnjom nove gume. Energija proizvodnje se smanjuje i do 70%, a to također poboljšava crni trag. Čak štoviše, količina otpada može se smanjiti za više od 80%, a upotrebom specijalnog gumenog reciklata može se postići značajna ušteda CO2, za koji je već tretirani prašak gaznog sloja ponovno devulkaniziran u jednom inovativnom procesu.

Guma ContiRe CityService HA3 ima Indikator vizualnog poravnanja (Visual Alignment Indicator - VAI) koji pomaže da se u ranom stadiju otkrije nepravilno poravnanje kotača na kamionima i prikolicama. Ova prvoklasna guma također uključuje indikatore abrazije bočnih stijenki te oznaku M+S. kao i kod svih guma Continental, ContiRe CityService je konstruirana na specijalnoj prvoklasnoj karkasi s patentiranim unutarnjim slojem AirKeep® za spriječavanje postepenog gubitka zraka. Četveroslojni trokutasti pojas na posebno robusnoj konstrukciji obruča, jamči dugotrajan i pouzdan vijek rada.

Guma ContiRe CityService HD3 je specijalno razvijena za pogonsku osovinu za postizanje optimalne trakcije u posebno zahtjevnim uvjetima. Njen gazni sloj blokovskog tipa nije usmjeren. Stoga se ta guma s obje pojačane bočne stijenke može fleksibilno koristiti s obje strane osovine. Uz izbacivače kamena, guma ContiRe CityService HD3 također ima specijalnu veznu liniju, koja jamči dodatnu stabilnost prilikom skretanja. Isti proizvođač jamči da ono što vrijedi za nove gume vrijedi i za vrućim postupkom obnovljene gume.

Nove ContiRe CityService gume HA3 i HD3 od sada su dostupne u dimenziji 315/80 R 22.5. Uskoro će biti dostupna dimenzija 295/80 R 22.5.

Kontakt
Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas

Press and Event Manager

Tire Division

Continental

Büttnerstraße 25, 30165 Hanover, Germany

+49 (0) 511 938 2598

+49 (0) 511 938 2614

Kontakt
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental AG  l Tire Division

Büttnerstraße 25

30165 Hanover, Germany

+49 511 938-26199