Proizvodi za transport

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

E-mobilnost: Tvrtka Continental lansirala je prvu gumu optimiziranu za električne autobuse u gradskom prometu

08/04/2019

Conti Urban HA3

  • Povećani indeks nosivosti: Novi Conti Urban HA3 315/60 R22.5 ima nosivost do osam tona po osovini
  • Ujednačeno i sporo trošenje zahvaljujući optimiziranom materijalu gaznog sloja i robusnoj konstrukciji kućišta

Hanover, 08. travnja, 2019. Gume za električne autobuse moraju podržavati vrlo visoku ukupnu težinu vozila zbog teške električne baterije te podnijeti trenutačno dostupan okretni moment. Da bi se ovi izazovi savladali, potrebno je kombinirati prianjanje, robusnost te natprosječnu nosivost. Continental, tehnološka tvrtka i proizvođač vrhunskih guma, ispunjava ove zahtjeve  novim gumama Conti Urban HA3 315/60 R22.5 154/148J (156/150F). Ove gume za sve osovine za pružanje sigurne električne putničke usluge odlikuju se izvanrednim prianjanjem i nosivošću od osam tona po osovini, što je 0,5 tona više od standarda za tu veličinu guma.

Conti Urban HA3

Conti Urban HA3 ima povećan indeks opterećenja zahvaljujući svojem iznimno robusnom kućištu sa žicama visoke gustoće i debljine. Također ima čvrst i izdržljiv gazni sloj s visokim udjelom sirove gume čime se povećava otpornost na rezove, pukotine, rezanje, oštećenja (''chunking'') i abraziju, što rezultira dugim vijekom trajanja i korištenja punog potencijala gume. Poseban raspored kontura guma za gradske autobuse povećava izdržljivost i ujednačeno trošenje, dok širok gazni sloj omogućuje izvrsnu stabilnost pri skretanju, kao i odlične vozne osobine u svrhu maksimalne sigurnosti u gradskom prometu. Prorezi visoke gustoće za zadržavanje osiguravaju optimalno prianjanje i držanje trake, čak i u iznimno mokrim uvjetima, kroz čitav radni vijek gume. Prorezi su razmaknuti da bi se smanjila buka radi veće udobnosti vožnje. Pojačani bočni zidovi omogućavaju da Conti Urban HA3 pouzdano podnosi česte kontakte s rubnjakom. Zahvaljujući dobrom obnavljanju, Conti Urban HA3 omogućuje vijek trajanja uz višestruko servisiranje. S dobivenom oznakom pahulje s tri planinska vrha, Conti Urban HA3 je prikladan za korištenje tijekom cijele godine u mnogim europskim regijama.

“Novi Conti Urban HA3 optimiziran za električne autobuse donosi ostvarenje dragocjenog iskustva koje smo stekli iz naše nedavne suradnje s proizvođačima komercijalnih vozila i gradskim autobusnim prijevoznicima”, kaže Lutz Stäbner, voditelj Odjela za upravljanje proizvodima za Continental kamionske i autobusne gume u Europi, Srednjem Istoku i Africi. “Zahvaljujući svom uravnoteženom profilu performansi, osigurava sigurno, udobno i isplativo rješenje za omogućavanje e-mobilnosti u izazovnim prometnim gužvama.”

Kontakt
Mojca Lackovič
Mojca Lackovič

Marketing Communications Truck

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 2 450 34 35

+386 2 450 34 39