Proizvodi za transport

Potpuno održiva: Continental oprema električni kamion gumama 3. generacije i sustavom ContiPressureCheck™

11/08/2015
  • Pilot projekt BMW-a i kompanije za logistiku, SCHERM, dovodi električni kamion od 40 tona na cestu u Minhenu
  • Continental oprema e-kamion gumama optimiziranog otpora kotrljanja i dugog životnog vijeka iz asortimana guma Conti EcoPlus i Conti Hybrid
  • ContiPressureCheckTM, integrirani sustav za praćenje pritiska u gumi, čini gumu visoko održivom i ekonomičnom   


Hanover, 11. kolovoza 2015. Continental podupire zajednički pilot projekt Grupe BMW i njihovog partnera za logistiku Grupe SCHERM za promociju kamiona neškodljivih za okoliš. Kao dio projekta, njemački proizvođač vrhunskih guma oprema električni kamion, Terberg YT202-EV, svojim inovativnim gumama 3. generacije i integriranim sustavom za praćenje pritiska u gumama, ContiPressureCheck™. Upravljačka osovina električki voženog kamiona opremljena je gumom Conti EcoPlus HS3 veličine 355/50 R22.5, koja se odlikuje optimiziranim otporom kotrljanja. Guma Conti EcoPlus HD3 veličine 295/55 R22.5, koja se koristi na pogonskoj osovini, predstavlja savršenog partnera. Poluprikolica e-kamiona koristi gume Conti Hybrid HT3 za prikolice, u veličini  445/45 R19.5, koje pružaju optimizirani otpor kotrljanja i dugi životni vijek služenja. 

Jürgen Maidl (slijeva), Voditelj logistike u Grupi BMW, Kurt J. F. Scherm, CEO Grupe SCHERM i Hermann Bohrer, Voditelj Grupe BMW, pogon u Minhenu, dali su e-kamionu signal za kretanje.   

Od početka srpnja e-kamion vozi od kompanije za logistiku, SCHERM do pogona kompanije BMW u Minhenu nekoliko puta na dan, isporučujući module za vozila kao što su amortizeri, opruge i oprema za upravljanje. Ovaj kamion neškodljiv za okoliš, radi vrlo tiho zahvaljujući njegovom u potpunosti električnom pogonu. Ilse Aigner, ministrica u vladi Bavarske, na oficijelnoj svečanosti u srpnju ove godine prikazala je ovaj električni kamion, koji se već dokazao na cesti, a koji će utrti put još većoj mobilnosti u prijevozu robe, pokretanoj na električni pogon.   

Budući da je opremljen gumama Conti EcoPlus HS3 i Conti EcoPlus HD3, ovaj električni kamion od 40 tona prevozi robu koristeći gume iz Continentalovog asortimana s optimiziranim otporom kotrljanja. Specijalni dizajn gazne površine značajno smanjuje otpor kotrljanja, te na taj način uvelike smanjuje potrošnju, čak i kad vozi na konvencionalno gorivo.   

Gume Conti Hybrid HT3 R19.5 koje se koriste na poluprikolici e–kamiona specijalno su razvijene za kombiniranu upotrebu na regionalnim cestama i autoputima. Svojim dugim životnim vijekom trajanja one su idealne za učestalo kretanje i zaustavljanje koje se događa u gradskom prometu, kao i za skretanja koja su tipična za vožnju u stambenim četvrtima. Ta guma, koja također ima optimizirani otpor kotrljanja, dobila je EU oznaku "B" u kategoriji efikasnosti potrošnje goriva.

E-kamion, neškodljiv za okoliš, vozi na Continentalovim gumama koje se odlikuju optimiziranim otporom kotrljanja i dugim vijekom trajanja, a dolaze iz asortimana guma Conti EcoPlus i Conti Hybrid, a također su opremljene integriranim sustavom za praćenje pritiska u gumama, ContiPressureCheck™. 

Naravno da je i pritisak u gumi također vrlo važan za efikasnu vožnju e-kamiona. Sustav za praćenje pritiska u gumama, ContiPressureCheck™ prati pritisak u gumama električnog kamiona u realnom vremenu i neprestano u kabinu vozača šalje trenutno važeće podatke o pritisku i temperaturi svih guma. Prenizak pritisak u gumama može negativno utjecati na kvalitetu kućišta gume, ali pravilnim pritiskom u gumi se može održati struktura kućišta, te joj se bez problema može obnoviti  gazni sloj, kad se uzorak u gaznoj površini gume istroši.  
Spriječavanjem kvarova na gumi te zadržavanjem vrijednosti kućišta gume, sustav ContiPressureCheck™ poboljšava ugljični otisak prijevozničkih kompanija i daje pozitivan doprinos održivom i za okoliš neškodljivom prijevozu robe.   

Grupa SCHERM je globalno aktivan dobavljač sustava. Ona daje rješenja u području logistike, prijevoza, nekretnina i usluga. Ova kompanija za pružanje usluga po cijelom lancu vrijednosti, ima oko 2000 zaposlenika na 14 lokacija te raspolaže s oko 500 vlastitih pokretnih kamiona. Ta kompanija je definirala održivost kao jednu od svojih središnjih vrijednosti.  

Kontakt
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental AG  l Tire Division

Büttnerstraße 25

30165 Hanover, Germany

+49 511 938-26199