Proizvodi za transport

ContiConnect

ContiConnect™

Digital Tire

ContiConnect. Digitalni nadzor guma. Bilo kada. Bilo gdje.

ContiConnect™ jest Continentalova digitalna platforma za nadzor guma za komercijalne flote, koja je sada dostupna na odabranim tržištima širom svijeta. Digitaliziranjem aktivnosti nadzora guma s pomoću sustava ContiConnect možete osigurati povećano vrijeme neprekidnog rada i manje troškove održavanja te maksimalnu uštedu goriva. Senzori gume ugrađeni na unutarnji omotač šalju podatke o tlaku i temperaturi u stanicu za čitanje lokacije (yard reader) i izvješćuju o statusu na mrežnom portalu. Nadalje, podatke o gumama možete pohraniti s pomoću ručnog alata i prenijeti ih na mrežni portal – to pomaže u slučaju da se vozila ne vraćaju učestalo na određene kontrolne točke ili se ne nalaze u dometu stanice za čitanje lokacije. S pomoću sustava ContiConnect možete primati prilagodljive obavijesti kako biste mogli riješiti probleme s tlakom u stvarnom vremenu i izbjeći visoke troškove kvarova.

ContiConnect™ – učinkovito rješenje za daljinski nadzor guma.

ContiConnect™ omogućuje vam daljinski nadzor tlaka i temperature guma u stvarnom vremenu i obavještava vas u hitnim slučajevima. Time se sprečavaju kvarovi vezani za gume i stvara se vrijednost povećanjem vremena neprekidnog rada vozila. 

  • Sastoji se od različitih komponenti koje uključuju senzore u gumama, stanicu za čitanje lokacije, pozadinu, mrežni portal i usluge obavještavanja.
  • Nadzire, analizira i izvješćuje o tlaku i temperaturi guma za cijelu flotu na temelju podataka iz senzora u gumama, prikupljenih s pomoću stanice za čitanje lokacije.
  • Šalje upozorenja ako tlak u gumi odstupa od utvrđene vrijednosti.
  • Obavještava skupinu utvrđenih primatelja porukom elektroničke pošte ili SMS-om te predlaže korektivne mjere ako je potrebno.
  • Omogućuje upravitelju flote da djeluje proaktivno umjesto da reaktivno rješava probleme.
  • Veći radni vijek cijele flote, manje održavanja i ukupan napredak u mobilnosti i učinkovitosti.
conticonnect-components-tire-sensor-image

Senzor u gumi ugrađen je na unutarnju oblogu gume za prikupljanje podataka. Senzor se može naknadno ugraditi ili tvornički postaviti na gumu.

conticonnect-components-yard-reader-station-image

Stanica za čitanje lokacije jest komponenta za povezivanje sustava ContiConnect koja prima podatke iz senzora guma unutar lokacije i prenosi ih na pozadinu mobilnom vezom. Stanica za čitanje lokacije postavljena je na česte točke koje flote dodiruju, kao što su prostori za pranje, benzinska crpka ili drugi kontrolni punktovi unutar lokacije. Ona čita podatke sa senzora guma i šalje ih u pozadinu, gdje se analiziraju i interpretiraju.

Priručnik za postavljanje stanice za čitanje lokacije nalazi se ovdje.

conticonnect-components-handheld-tool-image

Ručni alat potreban je za pokretanje sustava ContiConnect. Ta se komponenta upotrebljava za dodjeljivanje svakog senzora u gumi odgovarajućem položaju kotača vozila. Bežično se povezuje sa senzorima u gumama. Nadalje, ručnim alatom možete se koristiti i za unos podataka o gumama na mrežni portal bez korištenja stanice za čitanje lokacije.

conticonnect-components-web-portal-image

Mrežni portal ContiConnect™ jest sučelje na kojem možete aktivno pratiti stanje guma na svim svojim vozilima. Mrežni portal jest aplikacija temeljena na pregledniku kojoj se može pristupiti s bilo koje vrste uređaja.