Proizvodi za transport

New content item

Pripremite svoju flotu za budućnost.

Švedska: Broederna Oehmans AB

Zemljani radovi osnovni su posao Matsa Oehmana, izvršnog direktora švedske tvrtke za ugovaranje Broederna Oehmans. Tvrtka posluje od 1981. godine, a trenutačno upravlja flotom od 100 vozila. Njihovi vlastiti testovi dokazuju da sustav ContiPressureCheck™ pouzdano radi i u najtežim uvjetima.


Čime se bavi tvrtka Broederna Oehmans AB?

Mi smo tvrtka za ugovaranje s dugogodišnjim iskustvom u zemljanim i građevinskim radovima. Prisutni smo diljem Švedske.

 

Zašto ste odabrali ContiPressureCheck?

Nismo aktivno tražili rješenje koje bi moglo nadzirati tlak u gumama, ali kada je Continentalov predstavnik predstavio koncept koji uključuje premium gume i sustav ContiPressureCheck™, koji pokazuje trenutačni tlak i temperaturu guma, odmah smo se zainteresirali za njegovo testiranje. Želimo nastaviti obavljati vrhunski posao, a sve što nam pomaže da smanjimo potrošnju goriva te povećamo vrijeme neprekidnog rada i sigurnost naših vozila nama je uvijek zanimljivo, naravno.

Jeste li se o nečemu vezanomu za sustav u početku pitali?

Mi radimo u okružjima u kojima su gume na našim vozilima svakog dana izložene velikim naprezanjima. Naravno da smo se pitali koliko je sustav pouzdan – hoće li biti sposoban ispuniti svoju funkciju pod tim uvjetima i možemo li se osloniti na ono što nam sustav pokazuje? 

 

Zato smo proveli testno razdoblje u kojem smo dva puta provjeravali tlak zraka i temperaturu iz senzora s pomoću standardnog mjerača tlaka u gumama. Rezultat je bio da sustav isporučuje doista precizne podatke, a također besprijekorno funkcionira u našemu zahtjevnom okružju. Mi doista osjećamo da se možemo osloniti na ovaj sustav!


Sada kada se koristite sustavom, što vam se najviše sviđa kod njega?

Sustav je lako instalirati i konfigurirati. Sviđa mi se činjenica da sustav mjeri i tlak i temperaturu, jer mnogi TPMS-ovi mjere samo tlak – no previsoka temperatura u gumama u dugom razdoblju može im također naškoditi.

 

Kako vam je ContiPressureCheck™ pomogao u svakodnevnom radu?

Ručno smo provjeravali tlak zraka, tako da smo morali uklanjati ventile – i kao rezultat toga postojala je opasnost od curenja i, dugoročno gledano, probijanja. Poznato je da je za provjeru tlaka zraka potrebno vrijeme – a sada to vrijeme možemo potrošiti na nešto drugo.

 

Unaprijeđena je i raspoloživost naših vozila. Sada dobivamo naznaku ako nešto nije u redu s gumom, što znači da možemo raditi proaktivnije i popraviti situaciju prije nego što vozila budu uklonjena s ceste zbog oštećenih guma. Zapravo, već smo spasili barem dvije gume koje bi inače bile izgubljene – morali bismo ih zamijeniti. Ovime štedimo vrijeme i novac za mijenjanje kotača. 

Biste li preporučili sustav ContiPressureCheck?

Definitivno. To je zaista pouzdan sustav koji omogućuje uštedu i olakšava nam život. Usudio bih se reći da bi nekorištenje sustava bio gubitak novca.

 

Što biste rekli o svojoj interakciji s Continentalom?

Imamo zaista dobar odnos s Continentalom i tvrtkinim predstavnikom, koji se brine za nas i dolazi u redovite posjete u vezi s mjerenjem guma i drugim stvarima. Također je dostupan ako imamo pitanja o gumama ili sustavima.