Proizvodi za transport

New content item

Pripremite svoju flotu za budućnost.

Francuska: Express Marée

france web1

Tvrtka Express Marée, osnovana 1948. godine sa sjedištem u Lézignanu-Corbièresu u Francuskoj, specijalizirana je za transport i logistiku morskih plodova u Francuskoj i inozemstvu. Tehnički direktor Philippe Barbier opisuje svoja iskustva sa sustavima ContiPressureCheck™ i ContiConnect™ u poslovanju koje ovisi o zahtjevima prehrambene industrije s osobito kratkim vremenima isporuke.

 

S flotom od 140 vozila i 250 vozača, Express Marée utovaruje ribu i morske plodove u lukama Brittany i Pas-de-Calais, zatim pakira i isporučuje proizvode na svoje platforme u Bordeauxu, Lézignanu i Toulouseu. Proizvodi se potom otpremaju trgovcima ribom te na riblje odjele u srednjim i velikim supermarketima za maloprodaju.

 

„Naš posao prijevoznika specijaliziranoga za hladni lanac uključuje važna pravila za obavljanje isporuke. Nakon ulova imamo najviše 24 sata da pakiranu ribu dostavimo na različite platforme”, objašnjava Philippe Barbier, tehnički direktor tvrtke Express Marée. Kako bi optimizirao upravljanje gumama flote, prijevoznik je odlučio svoju cjelokupnu flotu opremiti Continentalovim gumama iz serije Conti EcoPlus s ContiPressureCheck™ digitalnim sustavom za nadzor tlaka i temperature guma njemačkog proizvođača.

 

„U 2016. godini, kada nismo imali tehnologiju nadzora vozila, morali smo pregledati različita rješenja na tržištu. Vrlo smo brzo odabrali rješenja koje nudi Continental. Odabrali smo proizvod koji nudi štedljive gume u kombinaciji s operativnim rješenjima ContiPressureCheck™ i ContiConnect™. Glavni cilj bio je najprije povećati sigurnost vozača, a drugi poboljšati kvalitetu usluge i naš ekološki utjecaj. Gume su isporučene opremljene senzorima, a kućišta je instalirao naš zastupnik za Scaniju. Potkraj 2017. godine 80% flote opremljeno je tim gumama, a popravci u slučaju kvara ubrzo su se smanjili upola. Nadamo se da ćemo taj broj još više smanjiti prije kraja 2018. godine, nakon što cijela flota bude opremljena ”, dodaje Philippe Barbier.

Uvođenje Continentalova rješenja za sprečavanje štete u gumama i izbjegavanje neočekivanih zastoja provodilo se u kombinaciji s kampanjama podizanja svijesti vozača. Te kampanje bile su usmjerene na čitanje zaslona u kabini za sustav ContiPressureCheck™, važnost tlaka u gumama i što učiniti u slučaju upozorenja o tlaku. Continental je zaokružio tu obuku objavljivanjem uputa za uspješno korištenje. Uspostavljeno je pravo partnerstvo između naše tvrtke i tvrtke Continental, a jedan od ciljeva bio je da vozači, potaknuti izvrsnim radnim uvjetima, budu motivirani za rad u tvrtki Express Marée.

germany_banner-zitat-zerhusen
france web2

Drugi korak, koji je već proveden u glavnom uredu u Lézignanu, bio je instalirati stanicu za čitanje lokacije kako bi se automatski prikupili podaci o gumama kada vozila prolaze kroz lokacije prijevoznika. Ti podaci, koji se prenose preko senzora ugrađenih u gume, bit će dostupni upravitelju flote na mrežnom portalu ContiConnect™ .


Digitalna platforma direktoru flote osigurava trenutačan pristup stanju flote, što mu omogućuje da bez odgode počne rješavati hitna pitanja i planirati trenutačno održavanje vozila, zahvaljujući generiranju specifičnih izvješća koja se mogu dijeliti s pružateljem usluga.


Osim toga, platforma može automatski slati poruke elektroničke pošte i SMS obavijesti različitim stranama (operativni tim, pružatelji usluga za gume, itd.) tako da oni mogu odmah reagirati ako se utvrde ozbiljni nedostaci u tlaku ili temperaturi guma.

 

Obnova guma cijele flote, ugradnja sustava ContiPressureCheck™ i naknadna ugradnja čitača lokacije sada omogućuju Express Maréeu da optimizira korištenje svoje flote.


Express Marée je ostvario sljedeće prednosti u odnosu na 2015. godinu:

  • Znatno smanjenje kvarova guma
  • Smanjenje troškova vezanih za popravak
  • Smanjenje emisija onečišćujućih tvari
  • Smanjenje potrošnje goriva
  • Tlak u gumama sada je potpuno optimiziran, što poboljšava performanse gume i produljuje radni vijek, uz istodobno povećanje sigurnosti.

„Partnerstvo razvijeno s tvrtkom Express Marée podupire politiku upravljanja kvalitetom kojoj je tvrtka posvećena, posebice od stjecanja certifikata ISO 9001 u 2013. godini“, zaključuje Stéphane Guyonnet, voditeljica računovodstva u Continentalu. „Naš klijent radi na kontinuiranom poboljšanju načina prijevoza. Tehnička rješenja tvrtke Continental pomažu u postizanju tog cilja i u skladu su s politikom društveno odgovornog poslovanja.”