Proizvodi za transport

New content item

Pripremite svoju flotu za budućnost.

Mađarska: Tüke Busz

hungary_tukebusz_tavi_tamas_04_web

S 200 autobusa i 500 zaposlenika, tvrtka Tüke Busz Zrt. osigurava da gradski prijevoz u gradu Pečuhu vozi na vrijeme – i da je siguran. Direktor operacija Tavi Tamás kaže da njihovi autobusi prijeđu 8,5 milijuna kilometara na godinu, što znači da je potreba za pouzdanošću i sigurnošću njihovih guma velika.


Kakvim se poslom vaša tvrtka bavi? Koje su vaše temeljne kompetencije, u čemu ste se specijalizirali?

Jedini cilj tvrtke jest pobrinuti se za nesmetan tok javnog prijevoza u gradu Pečuhu na temelju rasporeda koji određuje grad. Od svih gradova u okrugu županije imamo drugu najveću flotu, nakon Budimpešte. Pečuh je jedini veliki grad u kojem se javni prijevoz vodi isključivo autobusima.


Kako biste opisali ključ uspjeha svojeg poslovanja?

U Pečuhu živi oko 145 tisuća stanovnika, a trećina (oko 35 posto) koristi se javnim prijevozom i time čini velik udio unutar zemlje. Težimo pružanju visokokvalitetnih usluga za stanovnike grada, stoga kontinuirano ulažemo u razvoj. Prosječna starost naše flote sada je manja od deset godina, što je dobar broj s obzirom na prosječnu razinu u Mađarskoj.


Zašto ste bili zainteresirani za rješenje za nadzor tlaka u gumama? Koje ste prednosti vidjeli? Jeste li na početku imali nekih sumnji?

Na svojemu prethodnome radnome mjestu bio sam regionalni voditelj u velikoj mađarskoj tvrtki za distribuciju guma i svakog sam se dana susretao s problemima flota vezanima za gume. Tada sam vidio, a i sada vidim da je stalna provjera tlaka u gumama i njihovo održavanje na odgovarajućoj razini velik problem. Tlak u gumama utječe na mnoge aspekte, na primjer, kilometražu, vijek trajanja, potrošnju goriva vozila, a time ima veliki utjecaj na troškove rada. Naravno, u početku smo imali sumnje, pa smo osim Continentalova, testirali još dva sustava. Istodobno smo ih testirali s različitim gumama, a nakon godinu i pol dana ContiPressureCheck™ pokazao se kao najkorisniji sustav.

hungary-quote

Sada kada ga upotrebljavate, što vam se sviđa kod sustava ContiPressureCheck™? Koje su glavne prednosti za vas?

Kilometraža naših guma znatno je porasla, a primijećen je i pozitivan učinak što se tiče potrošnje goriva. Nije bilo potrebe za spašavanjem autobusa opremljenih ovim sustavom jer vozači na vrijeme primijete da nešto nije u redu s gumom ili da se tlak smanjio. Ovim sustavom rješavamo dva problema: smanjujemo troškove spašavanja i zamjene guma.


Kako je ContiPressureCheck™ utjecao na poboljšanje vašeg poslovanja?

U našoj tvrtki uveden je sustav poticaja, u kojem se nagrađuju vozači koji uspijevaju smanjiti potrošnju goriva. Continentalov sustav nudi veliku podršku jer se znatna količina goriva može uštedjeti ako vozilo radi na optimalnom tlaku guma. Održavanje flote također je lakše jer se naši zaposlenici koji se koriste sustavom, mogu bolje brinuti o vozilima kojima upravljaju. Naše gume imaju veću kilometražu, što znači da se trošak po radnom vijeku smanjuje. Sve u svemu, u mogućnosti smo uštedjeti velike iznose uz korištenje sustava ContiPressureCheck.


Kakve su povratne informacije od vaših kolega/zaposlenika (npr. upravitelja flote, upravitelja radionice, vozača) koji rade sa sustavom ContiPressureCheck(na primjer, u vezi s montiranjem, vožnjom, održavanjem)?

Uspjeli smo instalirati opremu nakon relativno jednostavnog postupka postavljanja; nije bilo nikakvih problema. ContiPressureCheck lako komunicira s našim postojećim ugrađenim računalima. Uz pomoć Continentala uspjeli smo uspostaviti sustav u kojemu možemo daljinski pratiti stanje guma na našim autobusima. Iako pruža veliku količinu podataka, taj je sustav stvarno jednostavan za korištenje, a u proteklih godinu i pol nije zahtijevao nikakvo održavanje.

hungary
hungary_tukebusz_tavi_tamas_09_web

Biste li preporučili sustav ContiPressureCheck™? Zašto biste, zašto ne?

Ja bih svakako preporučio korištenje ContiPressureCheck™ i drugima jer se vrijednost uložena u sustav vrlo brzo vraća.


Kako biste ocijenili interakciju sa zaposlenicima tvrtke Continental?
Continental je obavljao i do danas dalje obavlja osobit posao. Postoji stalna komunikacija između nas; traže naše mišljenje o tome što treba poboljšati i na koji način. Upravo je ta komunikacija znatno pridonijela činjenici da imamo ozbiljne namjere u budućoj primjeni sustava.


Kako tvrtka Continental općenito dodaje vrijednost vašem poslovanju ili pridonosi vašem uspjehu – na primjer, s gumama, protektiranjem, uslugama?
Putnike želimo sigurno prevesti do odredišta, stoga upotrebljavamo vrhunske gume. Većina naših autobusa vozi na Continentalovim gumama. Za našeg vlasnika i upravu tvrtke važno je da se vidi da ekonomično koristimo te gume, u smislu potrošnje goriva i u smislu kilometraže.