Proizvodi za transport

New content item

Pripremite svoju flotu za budućnost.

Njemačka: Zerhusen Kartonagen

Germany: Zerhusen Kartonagen

Zerhusen Kartonagen GmbH sa sjedištem u Dammeu, u Njemačkoj, oslanja se na inteligentna rješenja tvrtke Continental za upravljanje gumama od 2014. godine. Počevši od sustava za nadzor tlaka u gumama ContiPressureCheck, tvrtka je učinila još jedan korak prema inteligentnom nadzoru guma u 2016. godini kao jedan od prvih testnih kupaca za ContiConnect.


Sa sustavom ContiConnect™ direktor tvrtke Roland Zerhusen može neprekidno nadgledati svaku gumu u svojoj floti.

 

Rješenje se sastoji od tri komponente: senzori guma koji mjere tlak i temperaturu unutar guma, stacionarni prijamnik podataka poznat kao čitač lokacije i mrežni portal. Podaci se od senzora guma prenose do čitača lokacije, koji ih zatim šalje na mrežni portal za analizu s pomoću mobilne mreže. S pomoću mrežnog portala upravitelj flote može lako pratiti stanje guma. Također, on prima SMS ili poruku elektroničke pošte ako tlak u gumama nije ispravan, što mu omogućuje da poduzme odgovarajuće mjere.

 

Direktor tvrtke Zerhusen može se stoga potpuno usredotočiti na svoju osnovnu djelatnost – proizvodnju i prodaju kartonske ambalaže. Osim ekonomičnosti i učinkovitosti, njegov primarni fokus je na klijentima: „Naša ambalaža od valovitog kartona potrebna je u industriji hrane, plastike i namještaja za pakiranje njihovih proizvoda.” Tvrtka Zerhusen isporučuje u prosjeku 70 kamiona proizvoda na dan. „Glavne kupce opskrbljujemo s dva ili tri kamiona na dan.” Kako bi se zadovoljili dodijeljeni rokovi za istovar kod klijenta, nužna je apsolutno pouzdana i pravodobna isporuka.

 

„Otkad smo počeli koristiti ContiConnect™, dosad smo spriječili dvanaest ispuhanih guma”, izvješćuje poduzetnik. „Konkretno, inteligentno rješenje za upravljanje gumama pomoglo nam je uhvatiti se u koštac s glavnim problemom štete od prodiranja stranih predmeta.” U cijeloj 2017. godini flota nije pretrpjela nijednu ispuhanu gumu zbog prodiranja metalnih dijelova ili sličnih predmeta.

germany_banner-zitat-zerhusen
Germany: Zerhusen Kartonagen

Još jedna prednost jest da sva vozila sada voze s optimalnim tlakom zraka u svakom trenutku. „Prije nego što smo se počeli koristiti gumama ContiConnect™ u našoj floti, nismo imali reguliran nadzor tlaka u gumama i nismo bili fokusirani na tlak u gumama”, prisjeća se Zerhusen. Gume su bile jedan od aspekata koji se prati redovitim provjerama u servisnoj radionici tvrtke. „Ovo rješenje ne može se zamijeniti ručnom provjerom”, kaže voditelj mehaničarske radionice Andreas Knüppe. Kontinuirani nadzor i vožnja s optimalnim tlakom zraka sada ne samo da pomaže u sprečavanju ispuhanih guma i kvarova nego i štedi gorivo – procjenjuje se na tri do četiri litre na 100 kilometara.

 

„S uvođenjem sustava ContiConnect™, napokon tema optimalnog tlaka u gumama dobiva visoki prioritet među vozačima”, navodi Zerhusen. „Ne samo zato što uvelike povećava sigurnost vozača i vozila nego i zato što vozači više ne mogu sami rješavati to pitanje.” Sve informacije dostavljaju se odjelu za organizaciju i automehaničarskoj radionici da bi se moglo omogućiti brzo djelovanje. Osim toga, tvrtka se voli koristiti temom ContiConnect™ kako bi poboljšala svoju sliku. „Vozači razgovaraju o tome, o tome obavještavamo naše klijente, a temu smo pokrili i u časopisu naše tvrtke.” ContiConnect™ tako je brzo postao dio svakodnevnog poslovanja tvrtke, prihvaćen je i potpuno integriran.